13. 6. 2023

MAN Liga 2023

Zúčastnili jsme se MAN Ligy 2023!

Na začátku dubna 2023 jsme byli přizváni společností MAN Truck & Bus Czech Republic do soutěže MAN Liga, kde se u vybraného řidiče posuzuje maximální využití efektivity vozu. No, a protože máme rádi výzvy, rádi jsme tuto nabídku přijali.

Něco málo o soutěži…

Na rozdíl od klasických soutěží o nejnižší spotřebu paliva se MAN Liga zaměřuje na komplexně úsporný styl jízdy řidičů a na využívání sofistikovaných technologií vozidel MAN nové generace v reálném provozu. Soutěžící byli „bodováni“ na základě dat z telematické jednotky RIO, která důsledně analyzuje jízdní styl řidiče a hodnotí jeho efektivitu v procentech.

Naše oddělení dopravy má s RIO platformou své zkušenosti, které využíváme v měsíčním hodnocení našich řidičů.  Na základě dlouhodobě stabilních výkonů v efektivitě jízdy jsme tedy vybrali řidiče naší MKD, pana Martina Starého, který reprezentoval Frost Logistics opravdu velice dobře.

Soutěž o nejefektivnějšího řidiče MAN probíhala od 17. dubna do 31. května 2023 a zúčastnilo se jí 17 řidičů v Čechách a na Moravě a 15 řidičů na Slovensku, kteří zastupovali 32 dopravních společností.  

Slavnostní vyhlášení vítězů MAN Ligy proběhlo dne 10.6.2023 na Slovakia Ringu, v rámci Mistrovství Evropy v závodu tahačů - FIA ETRC. A my bychom se tímto rádi pochlubili úspěchem pana Martina Starého, který se umístil na 2. místě. Je to především jeho osobní úspěch, ale děkujeme také za skvělou reprezentaci naší firmy!

"Martine, blahopřejeme a děkujeme! Jsme hrdí, že patříš do našeho týmu!"